|
Płyta ALIVE 6.2.2026 |
| Autor |
Wiadomość |
marii
Moderator

Pomogła: 1 raz Posty: 460 Skąd: Pl
|
|
|
|
 |
iliana
Administrator

Pomogła: 4 razy Posty: 9729
|
Wysłany: 04-11-25, 15:53
|
|
|
| Okładka dziwna (chociaż ładna). Była już okładka solo Angelo bez jego zdjęcia? |
_________________ Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do.
So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover.
Cover the road till the end of time |
|
|
|
 |
Elizabeth
Znawca

Pomogła: 2 razy Posty: 3001 Skąd: Z telefonu
|
Wysłany: 04-11-25, 16:24
|
|
|
| Ładna okładka, niektóre tytuły brzmią ciekawie, ale po singlu, to nie spodziewam się, że będę pod wrażeniem. |
|
|
|
 |
Ika
Znawca

|
Wysłany: 04-11-25, 18:41 Re: Płyta ALIVE 6.2.2026
|
|
|
Aż się chwilę zastanowiłam. Ale nie. Aż tak mi u Angelo na 1 rzędzie nie zależy. Poza tym znając nasz kraj to mnóstwo osób kupi. |
_________________ I budzę się i znów Cię tutaj nie ma ze mną, a chciałam tylko, żebyś był tu ze mną, .... na stałe. |
|
|
|
 |
Yvonne
Entuzjasta
|
Wysłany: 06-11-25, 07:19
|
|
|
| Okładka ładna. Ładniejsza niż Padzika. Słuchać narazie nie mam czasu ale może przesłuchań. Nawet Padzika narazie tylko na szybko machnęłam. |
_________________ " Jak suchy szloch w tę dżdżystą noc
Jak winny - li - niewinny sumienia wyrzut,
Że się żyje, gdy umarło tylu, tylu, tylu" (dla ś.p. E***] |
|
|
|
 |
Agniecha
Moderator

Pomogła: 1 raz Posty: 2372 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 20-11-25, 21:23
|
|
|
Kto już słuchał nowego Angelo?
https://www.youtube.com/w...g&start_radio=1
Jak wrażenia, szczególnie te operowe? |
_________________ "Spokój gwałtowny. Może to już sierpień.
Może strach. Rozegrany przez nas umiejętnie.
Jest mi tak jakby już było za późno.." |
|
|
|
 |
Elizabeth
Znawca

|
Wysłany: 20-11-25, 21:35
|
|
|
Albo ja się zmieniłam, albo on nie podoba mi się. Pod koniec brakuje mi oddechu, przytyka go. Płyta rockową ma niby być a znowu słychać te wiejskie irlandzkie rytmy, czekałam aż się w refrenie dzieciaki chórem odezwą i oczami wyobraźni widziałam ich w rzędzie bujających się z nogi na nogę .
Kiedyś Angelo powiedział, że nie ma talentu do języków, no nie ma, nie dość że porwał się na operowy zaśpiew to jeszcze po włosku. Bardzo kwadratowe to wyszło. |
|
|
|
 |
iliana
Administrator

Pomogła: 4 razy Posty: 9729
|
Wysłany: 20-11-25, 22:13
|
|
|
Opera to najlepsza część. Poza tym nuuuuda, panie, nuda. Ale może się osłucham jeszcze? (powiedziała iliana, słuchając Traces ) |
_________________ Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do.
So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover.
Cover the road till the end of time |
|
|
|
 |
Agniecha
Moderator

|
Wysłany: 20-11-25, 22:21
|
|
|
| iliana napisał/a: | Opera to najlepsza część. Poza tym nuuuuda, panie, nuda. Ale może się osłucham jeszcze? (powiedziała iliana, słuchając Traces ) |
Padzik też ma jedną z operowym głosem Ciekawe który brat ściągał pomysł od którego |
|
|
|
 |
Elizabeth
Znawca

|
Wysłany: 20-11-25, 22:27
|
|
|
| A Tobie się Agniecha podoba? 🙈 |
|
|
|
 |
Agniecha
Moderator

|
Wysłany: 20-11-25, 22:41
|
|
|
Powiem tak, jestem stęskniona za czymś nowym, świeżym od Angelo, chciałabym znowu poczuć ten dreszcz jak przy płytach I'm ready czy Rejoice and be glad. I czekam, czekam, ale porywów serca nie czuję . Nie mogę powiedzieć, że mi się nie podoba, bo jednak ten głos sprawia mi przyjemność, ale nie ma tu też żadnego efektu wow. |
|
|
|
 |
Ika
Znawca

|
Wysłany: 21-11-25, 07:47
|
|
|
A mi się podoba. Nie odsłucham całego, ale początek fajny.
Paddy ma Day My Daddy Died
Angelo ma Day my father in law died |
_________________ I budzę się i znów Cię tutaj nie ma ze mną, a chciałam tylko, żebyś był tu ze mną, .... na stałe. |
|
|
|
 |
Magdalena
Moderator

|
Wysłany: 21-11-25, 20:57
|
|
|
| Nooo mi też się nawet podoba. Część operowa - odnoszę wrażenie, że gdyby wziął kilka lekcji od profesjonalnego nauczyciela śpiewu operowego, to brzmiałoby to lepiej, bo jego wykon jest bardzo wysiłkowy, a trochę luzu w strunach by się przydało. Melodia poprawna, może banalna, ale przyjemna. Tekst jak tekst - miał lepsze. |
_________________ Did you know that 4 out of 3 people don't understand fractions?
wiemy co i kogo |
|
|
|
 |
marii
Moderator

Pomogła: 1 raz Posty: 460 Skąd: Pl
|
Wysłany: 22-11-25, 17:25
|
|
|
| Mi też się podoba. Melodia jest fajna tekst jest prosty ale w sumie taki Angelowy. Włoskiego nie znam ale ta operowa cześć nie kłuje jakoś w uszy. Natomiast uważam że zamiłowanie do analogu i nagrywanie wszytskiego w one takeach działa tutaj na jego niekorzyść. W obu piosenkach są takie trochę silowe momenty gdzie mu oddechu brakuje i na żywo w atmosferze koncertowej to nie będzie przeszkadzało ale na płycie mogłoby być bardziej dopracowane. |
_________________ You can’t buy happiness. But you can buy concert tickets, which is kinda the same thing.
Normal is a state of mind I do not wish to inhabit.
www.kellyfamily.pl |
|
|
|
 |
|
|