Logistyka koncertowa kwietniowa ;) |
Autor |
Wiadomość |
marii
Moderator
Pomogła: 1 raz Posty: 429 Skąd: Pl
|
Wysłany: 15-03-18, 22:59
|
|
|
da sie po numerach (nie wiem czy na wszytkie na pewno da sie na pendolino )
tam jest cos takiego jak rezerwacja wskazanego miejsca i sie wybiera wagon i mejsce |
_________________ You can’t buy happiness. But you can buy concert tickets, which is kinda the same thing.
Normal is a state of mind I do not wish to inhabit.
www.kellyfamily.pl |
|
|
|
|
iliana
Administrator
Pomogła: 4 razy Posty: 9577
|
Wysłany: 15-03-18, 23:10
|
|
|
Faktycznie jest. Tylko mapki wagonów nie ma, trzeba sobie osobno szukać . |
_________________ Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do.
So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover.
Cover the road till the end of time |
|
|
|
|
Ika
Znawca
|
Wysłany: 16-03-18, 08:27
|
|
|
iliana napisał/a: | To kto ze mną jedzie do Łodzi tym o 9.14?
Na Łódź Kaliską pokazuje z przesiadką w Zgierzu. |
To chyba jedyne możliwe połączenie - dojazd o rozsądnej godzinie.
Klikam w rozkład PKP i mam tam intercity na Łódź Widzew bez przesiadek.
Jak już się będzie w Łodzi to pod hale/hotel można podjechać tramwajem. Mogę ogarną to połączenia yramwajowe |
|
|
|
|
iliana
Administrator
|
Wysłany: 16-03-18, 09:00
|
|
|
To chyba ten sam pociąg? Kwestia czy chcemy od razu na Kaliską czy gdziekolwiek do Łodzi. Nigdy w życiu w Łodzi nie byłam, więc nie znam warunków lokalnych. |
_________________ Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do.
So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Explore. Dream. Discover.
|
|
|
|
Ika
Znawca
|
Wysłany: 16-03-18, 09:30
|
|
|
Jeśli bym jechała sama to bym jechała na Widzew. Ale mogę się dostosować - w kupie raźniej .
Mam w Łodzi rodzinę, gdzie synek ma już 18 lat ale od lat jest wielkim miłośnikiem pojazdów szynowych. Gdy miał 6 lat cały rozkład tramwajów po Łodzi miał obcykany ;) |
|
|
|
|
Magdalena
Moderator
|
Wysłany: 16-03-18, 17:44
|
|
|
Z tego Widzewa to może by się jakąś kolejką też dało? Ale nie wiem...
Myślałam, że pieszo da się dojść, bo na mapie tak blisko wyglądało, ale to chyba ze 2 godziny dobrego marszu . |
_________________ Did you know that 4 out of 3 people don't understand fractions?
wiemy co i kogo |
|
|
|
|
Ika
Znawca
|
Wysłany: 16-03-18, 19:16
|
|
|
Z zapisków Łodzianina :
"Sa dwie opcje
1. Tramwajem linii 10A lub 10B w kierunku Retkini od przystanku do ktorego trzeba dojsc okolo 500 metrow, przystanek Rokicinska-Rondo Inwalidow i przejechac 13 przystankow, wysiasc na przystanku Bandurskiego-Dworzec Lodz Kaliska i dojsc do Atlas areny okolo 500 metrow
2. (Moim zdaniem najlepsza) pojechac pociagiem Lodzkiej Kolei Aglomeracyjnej lub PolRegio do dworca Kaliskiego i tam juz z buta 400 metrow pozdrawiam Kuba" |
_________________ Gdybyś był łzą w moim oku, nie zapłakałabym nigdy, żeby Cię nie stracić..... |
|
|
|
|
Tinahet
Znawca
|
Wysłany: 16-03-18, 22:29
|
|
|
Laski, jest Was wiecej- nie lepiej taksowke wziac? Ubera? Po ile na glowe Wam wyjdzie, 10? 15? |
_________________ "Don't let the Muggles get you down." |
|
|
|
|
marii
Moderator
|
Wysłany: 16-03-18, 23:47
|
|
|
teraz sie duzo pociagów tylko na Widzewie zatrzymuje. To jest takie zadupie ze jak tam ostatnio sama wysiadłam i znalazłam jak mi sie wydawało odpowiedni autobus to sie poźniej zastanawiałam czy ja czasem z Łodzi nie wyjezdzam bo okolica nie wgladała jak centrum duzego miasta
gdzie nocujecie w Łodzi? |
_________________ You can’t buy happiness. But you can buy concert tickets, which is kinda the same thing.
www.kellyfamily.pl |
|
|
|
|
Magdalena
Moderator
|
Wysłany: 17-03-18, 03:19
|
|
|
Właśnie szukam, bo flixbus w przeciwieństwie do wchłoniętego Polskiego busa, nie jeździ z Kaliskiej... nie wiem co robić.
Najchętniej zabrałabym się z kimś po koncercie do Wawki, autem. Są tu osoby, które tak będą robić? |
_________________ Did you know that 4 out of 3 people don't understand fractions?
wiemy co i kogo |
|
|
|
|
iliana
Administrator
|
Wysłany: 17-03-18, 12:39
|
|
|
marii napisał/a: | gdzie nocujecie w Łodzi? |
Noclegi Łódź-Kaliska albo Tabaco albo Aparts Loft . Skomplikowany proces decyzyjny. |
|
|
|
|
iliana
Administrator
|
Wysłany: 17-03-18, 12:50
|
|
|
Marii a ty pociągiem Gdańsk-Łódź czy masz inny transport? |
|
|
|
|
Moncia
Wyjadacz
|
Wysłany: 18-03-18, 10:56
|
|
|
opowiem za Marii bo my razem "koncertujemy" a nie wiem kiedy ona tu zajrzy...
Żadna z nas nie jedzie na Gdańsk. Dzień wcześniej FlixBusem jedziemy do Łodzi, dzień po koncercie rano pociągiem jedziemy na Kraków...a z Krakowa każda z nas w swoją stronę bo mamy bezpośrednie busy: Marii na Oświęcim, a ja na Tychy. Gdzie nocujemy? Tego już nie wiem bo to wszystko załatwiała Marii |
_________________ ...Jak mam rozpoznać swoją Drugą Połowę?
Nie bojąc się ryzyka. Ryzyka porażki, odrzucenia, rozczarowań.
Nigdy nie wolno nam rezygnować z poszukiwania Miłości.
Ten, kto przestaje szukać, przegrywa życie...Paulo Coelho |
|
|
|
|
marii
Moderator
|
Wysłany: 18-03-18, 14:36
|
|
|
potwierdzam Gdansk wyleciał za duzo kombinowania z dojazdem.
a nocujemy w Łodzi w hotelu Mazowieckim. |
www.kellyfamily.pl |
|
|
|
|
Ika
Znawca
|
Wysłany: 18-03-18, 15:20
|
|
|
Tak ogólnie to jeśli ktoś ma siły i zbierze się ekipa to naprawdę prostszego dojazdu z południa Polski nie ma niż właśnie do Gdańska. Samochód mam na myśli. Z całej rozciągłości A4 jedziesz do Katowic , w tamtych okolicach autostrada prosto do Gdańska VIA Łódź właśnie. I powort ta sama.trasa. z tym, że jak dla mnie za dużo kombinowania z ekipą z Podkarpacia, której nie znam. I z parkingowaniem w mieście. No i przydałby się drugi kierowca. Na wakacje jechałam z Przemyśla do Gdańska , w Piotrkowie wbijalam na autostradę. Jechałam 12h, powrót 9 h |
_________________ Gdybyś był łzą w moim oku, nie zapłakałabym nigdy, żeby Cię nie stracić..... |
|
|
|
|
|